Tehnicile de pudrare semipermanenta

Sprancene Ombre, Powdering, Shading, denumiri si tehnici diferite de micropigmentare sprancene ce in esenta definesc acelasi proces: micropigmentarea sprancenelor. Micropigmentarea sprancenelor prin tehnici de pudrare este procesul de creare a unor sprancene complete si definite.

Clienta la micropigmentare sprancene

Din experienta mea de aproape 5 ani in realizarea machiajului semipermanent al sprancenelor, atat prin micropigmentare cat si microblading, am observat, cel putin in ultimii 3 ani, ca tehnicile de pudrare (ombre, shading, powder) ajung sa fie intotdeauna alegerea preferata a femeilor care obisnuiesc sa-si creioneze sprancenele in fiecare zi. Pe langa preferintele ce tin de partea estetica a acestor efecte de pudrare, este, de asemenea, alegerea perfecta pentru femeile cu pielea mixta sau chiar grasa, piele subtire, pielea sensibila predispusa la rozacee sau cuperoza. Pe aceste tipuri de piele ce se caracterizeaza prin exces de sebum si pori dilatati, piele subtire sau sensibila, microbladingul nu se recomanda deoarece fie pigmentul nu ajunge sa fie bine fixat in piele, firele nu se vor mentine bine definite pe termen lung, iar tehnica este riscanta de a lasa microcicatrici pe pielea subtire.

Micropigmentarea sprancenelor prin tehnicile de pudrare presupune in mare parte realizarea de pixeli prin miscari aerate si reprezinta o actiune blanda la nivelul pielii sensibile. In functie de tipul de piele un specialist in tehnicile de pudrare alege gradientul dar mai ales concentratia de pigment inserat stratificat in piele pentru o retentie optima si de lunga durata. Prin urmare consider ca este vital sa faci o anamneza corecta si sa stabilesti exact tipul de piele, sa afli stilul de viata a clientului si pentru a decide ce tehnica i se potriveste.

Probabil sunt o mare fana a tehnicilor de pudrare sprancene si datorita experientei proprii. De la varsta frageda am inceput sa acord atentie sprancenelor mele. Din pacate, natura nu m-a inzestrat cu o implantare bogata a firelor de par la sprancene iar stilizarea excesiva a sprancenelor (pensat si tuns) a inrautatit situatia. Astfel, dupa ce am incercat fel si fel de tratamente pentru indesirea sprancenelor fara a obtine rezultate multumitoare, am fost sigura ca microbladingul sau tehnica fir cu fir este singura solutie perfecta pentru mine. Am realizat prima sedinta de microblading de care am fost extrem de incantata pana la scurt timp dupa ce s-au vindecat si am constatat ca retentia de pigment a fost una scazuta iar firele era foarte putin vizibile! Chiar daca imediat dupa procedura sprancenele mele aratau uimitor prin tehnica de microblading, ulterior mi-am dat seama aveam nevoie de mai mult. Am realizat
ca eram atat de obisnuita sa-mi pun in evidenta sprancenele cu ajutorul machiajului incat microblading nu era suficient pentru mine. In plus, pielea mea subtire a facut ca firele realizate prin microblading sa nu dureze atat timp cat mi-as fi dorit (mult mai putin de un an).

Atractia pentru cosmetica si estetica in general dar si experianta proprie a microbladingului, m-au determinat sa invat si sa inteleg dermopigmentarea. Nu am adunat, inca, zeci de ani de experianta in dermopigmentare dar cu siguranta am zeci de cursuri parcurse in ceea ce inseamna formarea mea profesionala